תגובות לפוסט: סוכות: החג שמתרגל לי את שריר הגמישות https://giftedandmore.co.il/flexibility/ חינוך. הוראה. הסטוריה. מחוננים Mon, 04 Apr 2022 19:19:10 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.5 מאת: רחל ארליךhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-816 Sat, 26 Oct 2019 19:01:17 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-816 בתגובה על שירה.

נויה מנדל, בהופעות שלה, אומרת על כגון דא: "יכול להיות שכולכן נשואות לבעלי?" (-:

]]>
מאת: רחל ארליךhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-815 Sat, 26 Oct 2019 18:49:03 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-815 בתגובה על שירה.

החלפת המשחקים בארון זה דבר נהדר. אפילו כדי להזכיר להם מה עוד יש בבית. כי זה נורמלי, אני חושבת, שיש משחק שמשתלט לזמן ארוך, ואז – נמאס. וההחלפה הזו מזכירה שלא תמיד צריך חדש…
בדיוק היום חיפשתי פרטנר למשחק. ככה זה כשהילדים גדולים: אני חובבת משחקים, אבל ככל שעובר הזמן – יש פחות פרטנרים… ובכן, הפרטנר הסכים למשחק אחד, ושתי ההצעות הראשונות שלי נפסלו על הסף. האפשרות השלישית התקבלה. זה סוג של "לסדר את המשחקים בארון מחדש".
כבר מחכה לראות את הפוסט הבא שלך, על המעבריות והשינויים. וגם מה תכתבי אחרי ההרצאה של שקד! (מתישהוא עם ההתפתחות המקצועית אני מגלה, שכשאני שומעת ברצאות שקשורות לתחום שלי – מעטות ההרצאות שמחדשות לי משהו שמעולם לא שמעתי עליו. אבל יש לא מעטות שמסדרות לי אחרת, שנותנות לי מסגרת תיאורטית לאינטואיציה, שמקשרות לי שני דברים שכבר הכרתי, שמוסיפות הוכחה או תמיכה או שאלה. כל דבר כזה משמח אותי).

]]>
מאת: שירהhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-811 Wed, 23 Oct 2019 17:49:34 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-811 בתגובה על רחל ארליך.

וואי, תודה על הציטוט מבארי. הקראתי לבעלי כדי שידע שצרתו היא צרת רבים

]]>
מאת: שירהhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-810 Wed, 23 Oct 2019 17:40:42 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-810 מעניין, אבל לי קפצה לעין דווקא ד"ר אנאבלה שקד – היום התפרסמה הרצאה שלה אצלנו במתנס (עד אלינו היא מגיעה) והיא עניינה אותי והחלטתי ללכת. אז עכשיו עם ההמלצה שלך זה בכלל עושה לי חשק.
ואולי גם זה משהו שלמידה לא מותאמת מאפשרת לנו. פתאום אני מסוגלת לקבל השראה או לחוות חוויה לא רגילה לי וזה מרחיב את הלב, אפילו אם זה לא דורש ממני לאמץ את שריר הגמישות.
ויותר קשור לעניין, אבל אולי גם אסוציטיבי – אני מחליפה לילדים את המשחקים בארון מדי פעם – מהארון למעלה לארון למטה וחזרה – כדי שיהיו יצירתיים וגמישים ומאפשרת גם ערבובים כאלה, כמו בין הקפלות ללגו. התוצרים מהממים.
ושמחתי לקרוא את הפוסט דלך במחשבה שהפוסט שמתבשל אצלי לעוד שבוע מדבר גם הוא על חג הסוכות מנקודת הסתכלות על המעבריוּת שבו והשינויים שהוא מזמן.

]]>
מאת: ריביhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-808 Sat, 19 Oct 2019 19:15:21 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-808 בתגובה על רחל ארליך.

אני לגמרי מסכימה עם כך שהיא ויתרה על מסגרת המחוננות בשביל מסגרת המחול. אני חושבת שהיא רצתה להחשף למשהו נוסף שהיא אהבה. אני חושבת שזה נבע גם מביטחון עצמי שהיה לה להסתדר בכיתה חדשה, בבית ספר חדש, לא לפחד מהלא נודע וגם ביטחון ביכולות המנטליות שלה והמחשבה שהן לא יפגעו מכך שהיא לא תהיה המסגרת המחוננות. מבחינתי זאת מחמאה שאת חושבת שזה בזכותנו-אני תמיד אומרת שאני פשוט משתדלת לא לקלקל…

]]>
מאת: רחל ארליךhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-807 Sat, 19 Oct 2019 17:56:46 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-807 בתגובה על ניני אטלס.

ניני,
איזו הברקה! לשנות כל פעם משהו בהסכמה, וגם משהו בהפתעה… וכמה הומור וגמישות יש בילדה בת שלוש שמשחקת את המשחק הזה בהנאה. זה מקסים.
דייב בארי כתב פעם שאלפי גברים מתעוררים בכל בוקר לבית שונה מזה שהלכו לישון בו בלילה. אצלנו בבית זה היה הסלון: שלוש או ארבע שנים שיניתי מדי כמה חודשים את מיקום השולחן ופינת הישיבה. את האיש זה שיגע. מתישהוא מצאתי את המקום והזווית הנכונים – וכבר עשור וחצי שהם כך, במקומם… ובמטבח, מתישהוא הבנתי שכבר כמעט שני עשורים אני משנה סדרים כל זמן-מה וזה סימן שהוא פשוט לא נוח לי. ומאז ששיפצנו, כבר כמה שנים – הכל בסדר.
ופה אני מתייחסת לבלגן שהזכרת.
כי יש דברים שבהם אני אוהבת שינוי, וקל לי להתגמש, ויש דברים שלא. ומשניהם יש בעבודה ויש בבית. מעניין מה גורם לזה, שיש דברים שצריכים להיות "נכונים", שיש להם סדר, ויש דברים שדווקא התזוזה יפה להם.

]]>
מאת: רחל ארליךhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-806 Sat, 19 Oct 2019 17:35:50 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-806 בתגובה על אנה באומוול רוסו.

תודה, אנה יקרה.
את אומרת בעצם – גמישות נדרשת ביומיום, בין אם אנחנו ערים לכך ובין אם לאו…
וגם, שהסביבה לא דורשת ממחוננים גמישות, פעמיים: בכך שהיא לא מאתגרת אותם להתגמש (כי הם מצליחים לענות על דרישותיה בלי לעשות זאת), ובכך שהיא מאפשרת להם שלא להתגמש (כשהם מגלים התנגדות). לא חשבתי על זה כך. תודה! עכשיו צריכה לחשוב אם זה לא נכון, בעצם, לילדים רבים נוספים (בעיקר הויתור כשזה ממש קשה).

]]>
מאת: רחל ארליךhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-805 Sat, 19 Oct 2019 17:31:01 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-805 בתגובה על ריבי.

ריבי,
גמישות יכולה להיות כל כך רבת פנים, שזה מדהים.
האם בחירה של ילדה מחוננת במגמת מחול צריכה יותר גמישות מאשר בחירה של אותה ילדה בכיתת מחוננים? ההנחה שכן מתבססת על הנחה מובלעת, לפיה המחוננות היא ההגדרה הבסיסית, והמחול נוסף עליה. האמנם זה כך? (הרי יתכן שדווקא זו בחירה באיזור נוחות).
ולגמרי מסכימה אתך שכיתת המחול פותחת, במובנים רבים, אפשרויות מפגש מגוונות בהרבה מאשר כיתת המחוננים. ובכלל, אני לא משוכנעת שיוצאי כיתת המחוננים מגדילים את טווח היכרויותיהם בצבא…
ולגבי הבחירה, וההצעה לחשוב על כיוונים נוספים, את מחזירה אותי לאשה חכמה מאד שהיתה מדריכה שלי כאשר התחלתי את דרכי בהוראת כיתות מב"ר. בחירה, היא אמרה לי בעקבות אתגר בכיתתי, היא ההחחטה על מה לוותר. לא מה לקחת. עם התובנה הזו הגעתי לכתה – ולכל כתה אחר כך, אני חושבת, כי זה נושא חשוב. הבת שלך בחרה בוויתור שנראה להורי מחוננים רבים בלתי נתפס, בלתי אפשרי. אני חושבת שזו בחירה מעניינת, שהיא פחות חריגה ממה שנדמה (וממה שיכול היה להיות אילו…), ושאצלכם היתה אפשרית כי נתתם לה מקום אמיתי, ולא הנחתם מראש שיש רק בחירה אחת הגיונית. זה לא מובן מאליו.

]]>
מאת: ניני אטלסhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-804 Sat, 19 Oct 2019 16:58:20 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-804 אהבתי. גרמת לי לחייך ופתאום להזכר בבת שלי, שכשהייתה בת שלוש ואמרה לי שהחדר שלה משעמם כי הוא תמיד אותו דבר, והחלטנו שבכל פעם שהוא ישעמם, נחליט להזיז חפץ ממקומו הקבוע ושאחת לכמה זמן, אני אשנה שם משהו בהפתעה. הזכרת לי את הצחוק המתגלגל שלה כשגילתה שהגרביים עברו מדף והחולצות גם וכמה זה שעשע אותה כשהייתה מתבלבלת.
הזכרת לי את עצמי, שאורז וסלט מסויים מתפוחי אדמה, אני תמיד אכין רק בסיר אחד מסויים וכלי עץ אחד מסויים ואת הטענה הגורפת שבכלים אחרים משתנה להם הטעם.
ופתאום חשבתי לעצמי כמה בעצם אני מבולגנת כי מצד אחד אני מתגמשת ומצד שני כל כך מקובעת, ואז…אז מי אני בכלל? אהבתי כל מילה, בלי קשר למחוננים או לחינוך, אלא פשוט אהבתי.

]]>
מאת: אנה באומוול רוסוhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-803 Thu, 17 Oct 2019 17:11:21 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-803 היטבת לאסוף את רגעי ההשתנות שדורשים גמישות בחיינו היומיומיים. ולגבי מחוננים- אני מניחה שסביבה באמת מותאמת תדע גם להציב את דרישות הגמישות הרצויות או אלה שניתן להשיגן תוך השקעת מאמץ במידת האתגור המתאימה…

]]>
מאת: ריביhttps://giftedandmore.co.il/flexibility/#comment-799 Wed, 16 Oct 2019 06:33:56 +0000 https://giftedandmore.co.il/?p=1216#comment-799 כרגיל "סחבת" אותי למחוזות מוכרים ואישיים. כשהצעירה עלתה לחטיבה היא בחרה (גם) ללכת למגמת מחול. זה היה די צפוי. אבא שלה עוד ניסה לענין אותה בכיתה אחרת אבל לא צלח בידו. הוא שרד. ואז התחלתי לקבל טלפונים מהאמהות של חבריה לקבוצת המחוננים. מה פתאום כיתה "רגילה"? הרי אפשר להרשם לבית ספר למחוננים (שממוקם בעיר אחרת מרחק חצי שעה נסיעה באוטובוס). והשיא היה-אם כולם ירשמו לבית ספר מסוים (בקצה העיר שאנחנו גרים בה, אנחנו גרים בול בקצה השני…) הם יפתחו לנו כיתה מיוחדת. וסרבתי. סרבתי קודם כל כי הילדה סרבה היא רצתה ללכת לכיתה עם חברותיה מהיסודי ורצתה לרקוד ("גם השרירים שלי מחוננים!"), וחוץ מזה ידעתי שזה לא יהיה בריא עבורה, להיות כל הזמן בחברה שדומה לה שלא דורשת ממנה להתגמש מול אנשים שונים, לקבל שונויות מכל מיני סוגים. היא תיתקל בהם רק בצבא-שם גמישות היא מילת מפתח-וזה ממש מאוחר מידי.

]]>